Sliedrecht is een stukje schoner!

Vanmorgen is de Plastic Guerrilla (DPG) Sliedrecht binnen gevallen. Sebastiaan Stuij diende als verkenner en had DPG getipt. En het werd een succes! Met uiteindelijk een opkomst van ruim 15 man werd een stuk van het grote dorp aangepakt. (Landelijke opschoondag) We verzamelden bij het Feitsmapark. PRO Sliedrecht leverde 5 man trashruimers onder leiding van Pieter Jacob de Borst, aanpakkers van hoge kwaliteit. Verder nog meer politiek gekleurde mensen; stoer als je ook bent na de verkiezingen.

Dat dommerds, zelfs in zo’n keurig dorp, ook van alles in de groene ruimte deponeren: blikjes, verpakkingsplastic, dopjes, batterijen, piepschuim, karton, plastic flesjes, you name it en men dumpt het.
Dwars door deze rotzooi heen koerst de DPG, vastberaden en geweldloos zoals Het Kompas Sliedrecht noteerde in een artikel. Ook fijn dat de De Merwestreek present was om onze aanpak verder wereldkundig te maken. Wat later arriveerde wethouder Ton Spek. Hij had een goede reden: een 25-jarig huwelijkfeest en de rommel was na afloop netjes opgeruimd, verzekerde hij. Vooruit dan maar Ton?
Uiteindelijk werd ruim een kuub zwerfvuil afgeleverd aan de gemeentelijk vuilophaaldienst. Kijk dat is aanpakken.
Bedankt mensen! Volg de media: binnenkort slaan we weer toe, zoveel is zeker! Viva de PLASTIC GUERRILLA!!

De Plastic Guerrilla

Contactgegevens

info@plasticguerrilla.nl
06 – 232 090 59

Realisatie website

Sluiten