Onverstoord gaat de Guerrilla verder: kades kuisen in Gorinchem!

Kades kuisen.
Ons strijdtoneel bevindt zich vandaag tussen de A27 en A15 bij Gorcum. Daar liggen de Bataafse- en Schelluinsekades, ingeklemd tussen sportvelden, het Caribabad, een bowlingcentrum en een volkstuinencomplex. Een groot deel daarvan is autoluw en alleen bereikbaar voor bestemmingsverkeer en het is dé wandel- en fietsverbinding tussen de polders van Schelluinen en Giessenburg en Gorcum-West. We zijn als DPG getipt dat het daar een behoorlijke bende is en of we dat gebied eens flink willen uitkammen. Daar moeten we het vooral van hebben… tips, suggesties en aanwijzingen van burgers die het niet langer kunnen aanzien dat zóveel zooi achteloos en onverschillig wordt weggegooid. Té veel om in je eentje op te ruimen… daar is minstens een legertje voor nodig. Viva De Plastic Guerrilla!

Door een onverwachte wijziging in onze actie-agenda hadden we een week de tijd om deze raid voor te bereiden. Geen nood, we zijn tenslotte guerrilla’s: snel en wendbaar.

Een stralende zon, een strakblauwe lucht en lenteachtige temperaturen maken het opruimwerk een stuk aangenamer. En wat dacht je van de vrolijk draaiende, zwaaiende en wenkende Oostmolen aan de grote Schelluinsekade? Alsof hij uitnodigend en aanmoedigend zeggen wil: ‘Joehoe… kom erbij, wat fijn dat je er bent en ik maal óók om de plastic troep hier in mijn buurt.’ Onzin natuurlijk want een molen kan dan wel malen maar niet denken. Maar als medestrijder in de oorlog tegen zwerfvuil moet je ergens een positief gemoed vandaan halen… toch? De strijd tegen plastic is ook een mallemolen, een carrousel van emoties, veelal een battle in het (gezonde) verstand en een oefening van goede wil.

Deze keer hebben we voor het eerst de beschikking over een 4-wheel Ferrari-rode kar met extra brede profielbandjes die de actieradius aanzienlijk vergroot… er passen flink wat zakken in of groot en zwaar gedumpt spul. Minder sjouwen en heen en weer lopen dus. Goed gereedschap is het halve werk. Dank ook aan reinigingsdienst Waardlanden die welwillend grijpstokken e.d. beschikbaar stelt en zorg draagt voor de afvoer van onze buit.

Wat geweldig dat iemand als Sebas op z’n fiets uit Sliedrecht komt trappen om in Gorcum mee op te ruimen. Of iemand wiens kantinedienst bij één van de sportclubs erop zit en zich spontaan aanmeldt om mee te doen. Een moeder en dochter die gehoor geven aan de oproep om zich aan te sluiten bij onze raid… dat geeft de De Plastic Guerrilla moed… van mensen zoals jullie moeten wij het hebben in de strijd tegen… juist ja, spookplastic! See you next time?

Door Gera

De Plastic Guerrilla

Contactgegevens

info@plasticguerrilla.nl
06 – 232 090 59

Realisatie website

Sluiten