Nieuw: PLOGGING RUN Gorinchem 7 juli

Wanneer? Zaterdag 7 juli 10.00 -11.30 uur

 Waar? Buiten de Waterpoort Gorinchem

 Afstand? 2 tot 5 km

Wat is plogging?

Plogging is vuilnis/zwerfafval oppakken tijdens het joggen, een hippe trend overgewaaid uit Zweden. Het woord plogging is een combinatie het Zweedse ‘plocka upp’ (oppikken) en jogging.

Joggers, trimmers, hardlopers worden aangemoedigd om zwerfvuil op te rapen als ze actief zijn. Het is dus niet alleen goed voor je gezondheid, het is ook goed voor het milieu. Rennen en squats doen (door knieën zakken) geeft lichaamstraining met het milieu als lachende derde… De plogger neemt een zak/tas mee om het vuil te verzamelen.

 

De actiegroep Plastic Guerrilla heeft inmiddels meerdere succesvolle ‘raids’, anti-zwerfvuilacties, in de omgeving van Gorinchem achter de rug. De PG wil nu, voor wie in de meest letterlijke zin actie wil tegen de achtergelaten rommel in de natuur, een run door Gorinchem en omgeving maken. Het gaat om een relaxt trimuurtje waarbij geen records gevestigd behoeven te worden. De streefafstand is 5 km, maar minder is ook prima. Denk in dit laatste geval aan kinderen of families. Een statement maken tegen de plastic troep in ons milieu is wellicht wel zo belangrijk.

De Plogging Run wordt ondersteund door Gorinchem Beweegt, een initiatief dat zich breed inzet voor het stimuleren van sporten en een gezonde leefstijl.  Mochten andere initiatieven of actiegroepen zich willen aansluiten dan juicht de Plastic Guerrilla dat toe! We zijn immers een spontane volksbeweging, vredelievend, maar…wel agressief tegen zwerfvuil!

We zien je graag op 7 juli! (Opgeven hoeft niet.)

(foto: vickyvanmarcke)

De Plastic Guerrilla

Contactgegevens

info@plasticguerrilla.nl
06 – 232 090 59

Realisatie website

Sluiten