Met zwerfafval doen ze iets op het Fortes Lyceum!

Wat is nu eigenlijk afval..? Bijna alles kan je weer gebruiken..toch? Afval heb je wanneer spullen op een plek komen waar het niet thuis hoort: plastic in sloten, rivieren en zeeën, verpakkingen in onze leefomgeving. Maar als een vervormd plastic flesjes de basis is voor een kunstwerk ‘de gesmolten pinguin’, als wit piepschuim een ijsbeer vormt, als blikken en bierdopjes omgeknutseld worden tot een schorpioen, waneer ander afvalmateriaal blijkt te herrijzen als een eiland met een parasol, ja dan heb je in een keer géén afval! Het is ineens KUNST man, hoe leuk is dat!

En zo verzamelden de leerlingen van  het Technasium van het Fortes  Lyceum maandag 26-11 al ploggend en wroetend een heleboel zwerfafval uit de uiterwaard tegenover hun school, de wijken rondom de school, de toevoerwegen naar Gorinchem Wijdschild en Oost. Wat waren die kids gemotiveerd en enthousiast! (zie de foto’s)

Sorteren die rommel zegt juf Céline Buntsma, op vorm, structuur, kleur en ander onverwacht perspectief, mooi materiaal voor jouw kunstwerk. Dan snap je je vak Céline, de kids leren anders te kijken;  ze gaan zelf wel verder op pad met hun verrrassende creativiteit.

Het is heerlijk als Plastic Guerrilla om die jeugd te mobiliseren voor hun leefhuis, de aarde! Viva de geurrilla!

 

De Plastic Guerrilla

Contactgegevens

info@plasticguerrilla.nl
06 – 232 090 59

Realisatie website

Sluiten