Actie Leerdam: een prachtig succes!!

Zaterdag 18 januari hielden we een actie op het Europlein, Wijk West in Leerdam en het was zo’n mooi succes. Uiteindelijk kwamen ruim 20 guerrillastrijders uit de stad Leerdam en omtrek op de afgesproken verzamelplek. In de dagen vooraf zinderde het al: politieke partijen toonden hun sympathie (en kwamen ook daadwerkelijk opdagen..hulde aan D66 Vijfheerenlanden!), ondernemers van het Europaplein samen actief maakten PR, evenals de Vogelwacht Vijfheerenlanden.  (zie ook de foto’s)

De Lekjutters in de persoon van Maarten Kerkhof deden mee. Maarten vertelde over de Operatie Knetterbal: de opsporing en vastlegging van plastic zwerfafval, dat vrijkomt bij knetterballen, een heel de jaar te koop liggend stukje vuurwerk. Na gebruik blijven twee plastic dopjes in de natuur achter. Onvoorstelbaar dat dit mag. Maarten is aanhanger van Dirk de Groot – zwerfinator – een charismatisch bestrijder van zwerfvuil.

Maar mensen wat was het een feest, met veel jonkies ook! Tientallen zakken met zwerfvuil💪 haalden we uit de natuur! 
Uiteindelijk waren we te gast bij Jan Millenaar, beheerder in wijkgebouw Westend. Ter plekke werden weer nieuwe plannen in de nazit geboren. Zo zal DPG deelnemen aan een duurzaamheidsproject op het Heerenlanden College in Leerdam. De facebookpost had een bereik van ruim 5000 mensen door de vele deelacties.

Kortom: een TOPMORGEN!

 

De Plastic Guerrilla

Contactgegevens

info@plasticguerrilla.nl
06 – 232 090 59

Realisatie website

Sluiten