Geweldige raid in Vianen met Joy!

Plezier, voldoening en energie!
Samen met Alex van Eck en zijn hond Joy van Enjoycleaningup, ploggers, oudgedienden, nieuwe vrijwilligers en medestrijders tegen zwerfafval namen we vandaag recreatieterrein Middelwaard in Vianen onder handen.
Negentien paar grijphanden en 8 hondenpoten kunnen bergen verzetten zo blijkt later. Voorman Bram vindt altijd weer een flinke doos bij het oud papier voor het uittekenen van een eenvoudig maar effectief strijdplan. Na begroeting, kennismaking, de bewapening met zakken, linnen tasjes, handschoenen, grijpstokken én de briefing waaieren we vervolgens in alle windrichtingen uit. Na een buiige start van de dag zijn de weersomstandigheden gunstig geworden… droog en zonnig! Gelukkig maar want dat ruimt veel lekkerder op. De honden hebben misschien nog wel de meeste lol in de cleaning up, mogelijk omdat ze totaal niet belast worden door verontwaardiging, frustratie en ergernis over achteloos weggesmeten of achtergelaten troep. Daar kun je als rotzooiraper nog wel es een voorbeeld aan nemen… enthousiast zijn, plezier hebben en kwispelen zijn prettige omgangsvormen en verraden een positieve grondhouding.
De ploggers runnen het vuur uit hun sloffen en rapen in no time de linnen tasjes vol. “Dit geeft zóveel voldoening en energie…” volgens een plogster en na het inleveren van een vol tasje wil ze toch liever een plastic zak. “Daar gaat meer in…” aldus deze heldin en weg is ze weer om niet veel later met een volle zak en een brede smile terug te keren. Zo keert uiteindelijk iederéén terug van deze missie met zakken vol troeptrofeeën.
De buit is aanzienlijk en boven verwachting. Wat een dik uur opruimen kan opleveren? Lekker buiten zijn, mooie (nieuwe) mensen én dieren ontmoeten, een kar vol troep gered van een roemloos uitéénvallen in microdeeltjes en voor een verantwoorde afvalverwerking maar vooral ook plezier, voldoening en energie. Dat kunnen we goed gebruiken want er komt altijd weer een volgende keer… Hou ons in de smiezen. We melden ons!

De Plastic Guerrilla

Contactgegevens

info@plasticguerrilla.nl
06 – 232 090 59

Realisatie website

Sluiten